Maalauksen aiheena veneretki

Veneretki.

Veneretki.

 

Viime päivien akvarellimaalausten aiheet olen valinnut hyvin kepeästi; olen ajatellut niitä lähinnä nopeina harjoitustöinä, joiden parissa pääsen kokeilemaan vesivärien ominaisuuksia. Mutta mitä sitten maalaisin, jos paneutuisin aiheiden valintaan syvällisemmin?

Haluan maalata pieniä ja ihmisläheisiä kuvia. Haluan kuvata jokapäiväisen arjen kauniita, idyllisiä hetkiä – tehdä kuvia, jotka ovat muistuttavat sekä minua että yleisöä siitä, että elämän kauniit hetket ovat yhtä todellisia ja jatkuvasti läsnäolevia kuin rumuus, ongelmat ja vihapuhe, vaikka hyvyys helposti hautautuu ilkeyden alle. Toisaalta kauniiseenkin maisemaan sisältyy tunteiden koko kirjo. Maalauksestani ei välttämättä tule sievä ja hempeä, jos minusta ei siltä tunnu. Ja se mitä kukin katsoja kuvassa näkee, riippuu juuri senhetkisestä tunteesta ja kokemuksista.

Nyt tämä sitten toisaalta alkaa näyttää kovastikin sellaiselta liialliselta asioiden valmiiksi pureskelulta ja kenties itsestäänselvyyksienkin toistelulta, jota haluan välttää. Pääasia on kuitenkin se kuva, joka käsissäni kulloinkin syntyy ja jonka katsoja näkee. Kuvassa on kaikki, sanoja ei välttämättä tarvita.

Välillä on kai hyvä silti sanoittaa edes itselleen, mitä oikein on tekemässä. Todennäköisesti pidemmänkin pohdiskelun päätteeksi päätyisin kuitenkin maalaamaan tämän veneretken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *