Tein itse ja säästin -sisustustaulu

talitiainen

 

tiaiset_taulu

 

Eilen vähän järjesteltiin makuuhuonetta, ja tuli tarvetta uudelle taululle. En yleensä halua katsella omia maalauksiani joka päivä, koska lähes kaikkiin kuviini liittyy maalaushetken ajatuksia ja muistoja, joita en jälkeenpäin halua muistella. Päädyin sitten selaamaan melkein koko internetin läpi mieleisen julisteprintin toivossa, mutta sopivaa ei vaan löytynyt. Päätinkin lopulta tehdä taulun itse – olisihan se paljon halvempaakin!

Mutta. Kun kuvan tekemiselle asettaa liian tarkkoja tavoitteita tai odotuksia, ei maalauksesta yleensä tule ollenkaan hyvä tai ainakaan mieleinen. Lopputulos ei näytä samalta, kuin etukäteen tarkasti hahmoteltu mielikuva. Suttasin näitä tiaisia vesiväreillä, musteella ja kynällä nyt hermostumisen partaalle asti. Paperiarkkikin oli lopulta joka suunnasta sentin liian pieni kirppikseltä ostamani Ikean kehyksen aukkopahviin, vaikka olin mitannut paperin ja luulin sopivaksi. Ajattelin nyt kuitenkin ihan kokeilumielessä sovitella kuvan kehykseen, ja siinä yhteydessä poksautin kehyksen lasista palan irti.

Nyt on kuitenkin taulu seinällä. Ja taitaa se olla sittenkin kivempi kuin moni muu vaihtoehto. Olkoon nyt siinä niin kauan kunnes tuohon paikalle löytyy jotain innostavampaa, tai kunnes silmä tottuu ja unohtaa koko jutun ja taulu jämähtää tuohon paikalleen.

2 Comments

  1. Minusta tuo on kiva! Minä puolestani olen yrittänyt tinttejä saada kameralla ikuistetuksi, mutta vaikeata on… Juuri kun saan sopivasti hollille, niin pyrähtävät pois.

    • Taidan minä itsekin tähän tykästyä, kunhan vähän aikaa annan hautua :) Tinttien valokuvaaminen on tosiaan vaikeaa, välillä olen yrittänyt kuvata olohuoneen ikkunan läpi, kun ne tuossa ikkunan takana pyrähtelevät ruokaa lintulaudalta hakemassa. Eihän se onnistu, on tyydyttävä livekatseluun, mikä tosin sekin on aika hauskaa. Kovin suloisia otuksia ovat. Ihmettelen kyllä joka päivä, kuinka pikkulinnut eivät jäädy, kun viime päivinä on kuitenkin -30 astetta ollut melkein joka päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *